Aktiva föräldrar

Allting går utom små, små barn

Packtips

Hur du packar när du reser med småbarn beror givetvis på en rad olika saker: vad ni ska göra, vart ni ska, hur gamla barnen är. Det är därför svårt att sätta ihop en universell packlista som funkar i alla lägen. Denna lista är på intet sätt komplett! Men det är några punkter som i alla fall vi har haft stor nytta av på våra resor.

  • Packa ett extraombyte till hela familjen lättillgängligt – och om ni flyger: i handbagaget. Vi missade detta vid ett tillfälle, och givetvis var det just den gången som Elliot blev åksjuk i taxin ut till flygplatsen och spydde ner både mig och sig själv (och stora delar av bilen). Hade gärna sluppit stå vid incheckningen och packa upp allt för att hitta rena kläder till oss båda.
  • Välling! Det går typ inte att köpa utomlands. Möjligtvis i Danmark och Norge, men det är bara något jag gissar. Så om ditt barn vill dricka välling – räkna ut hur mycket som behövs och ta med minst så mycket! Däremot barnmatsburkar, gröt och blöjor går att få tag på nästan överallt. Det är bara en fråga om hur petig man är med märken och smak och sånt.
  • En tunn sjal (typ sarong) och ett gäng klädnypor är utmärkt som solskydd på barnvagnen! Den användes även flitigt som amningssjal när det behövdes ammas offentligt, och fick ibland tjänstgöra som handduk, filt, snuttefilt… Och tar i princip ingen plats alls.

Hemmasnickrat solskydd

  • Om ditt barn gillar att läsa så är Pixi-böcker väldigt behändiga att ha med sig på resa. Tar nästan ingen plats och väger ingenting. Det gör att man kan ta med sig riktigt många böcker, och chanserna att man slipper läsa samma saga om och om igen till förbannelse ökar något.
  • Vi hade med små barnbestick till Elliot (en gaffel och en sked), det underlättade många restaurangbesök.
  • De flesta restauranger har förvisso barnstolar att låna ut – men ibland vill man kunna sätta bäbisen på hotellrummet, på strandstolen, i skidstugan, på flygplatsen eller någon annanstans där det helt enkelt saknas sådana faciliteter. Då är en ”Sack’n’seat” alldeles ovärderlig. Det är en portabel barnstol som inte tar mer plats än en liten påse när man viker ihop den, och som passar på vanliga stolar av alla (nästan) modeller. Vi köpte vår i en leksaksbutik, men man kan också beställa dem online, t.ex. här.

Sack n seat

  • En bärsjal tar mindre plats än en bärsele, och är dessutom oftast mer ergonomiskt. Ovärderligt på platser där man inte kan köra barnvagn, typ stranden, skogen, bergen, marknader, etc. Eller om ditt barn plötsligt tröttnar på att åka vagn trots att ni har en bra bit kvar att gå – det hände med Sixten typ så ofta att vi nästan funderade på varför vi hade en syskonvagn med oss…
  • Ballonger är en jättekul leksak, som tar minimalt med plats och som inte väger någonting.
Annonser

One thought on “Packtips

  1. Pingback: Planera småbarnsresa – om vänstertrafik i Asien och bilbarnstolens vara eller icke vara | Aktiva föräldrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s